TKO SMO MI

Udruga Oppidum osnovana je 2008. godine u sklopu YIPPEE- Youth Integration in Pleternica for the Prosperity of Economy and Employment projekta koji su proveli grad Pleternica i HZZ-a Požega a financiran je u sklopu CARDS programa. Cilj projekta bio socijalno i ekonomsko uključivanje neaktivnih i nezaposlenih mladih u Požeško-slavonskoj županiji te unapređenje njihovih vještina potrebnih za ulazak na tržište rada što je uveliko utjecalo na buduće pravce djelovanja same udruge. Također se, kroz aktivizam građana i poticanje dijaloga između poduzetnika, institucija i građana Pleternice, pokušalo potaknuti razvoj lokalne zajednice. Kroz predavanja u Osijeku 20 tak mladih se prvi put tematikom vezano za udruge kao sto je projektni ciklus ili socijalno poduzetnišvo.

Udruga Oppidum djeluje prema slijedećim načelima: transparentnost, neovisnost, djelovanje za opće dobro, demokratski način odlučivanja, održivi razvoj, odgovornost i solidarnost.

VIZIJA:
Biti aktivna, tolerantna i inovativna udruga koja doprinosi održivom razvoju te gradi društvo znanja i jednakih prilika za sve.

MISIJA:
Osnažiti mlade i organizacije civilnog društva za aktivno sudjelovanje u društvenim i gospodarskim procesima kroz provedbu projekata, edukaciju, međusektorsku suradnju i partnerstva usmjerenim poboljšanju položaja mladih u društvu.

Dosadašnji partneri i donatori:
Oppidum podržava i promiče rad sljedećih organizacija:
 • Stjepana Radića 3

  HR – 34000 Požega

  Hrvatska – Croatia

  +385 (0)34 410 157

  info@oppidum.hr

  www.oppidum.hr