Radionice “Očuvanje mentalnog zdravlja u vrijeme pandemije COVID-19”

Pandemija korona virusa donijela je mnoge promjene u naše živote, a samim tim i neizvjesnost, promjenu svakodnevne rutine, strah za egzistenciju i socijalnu izolaciju. U vrijeme široke pojavnosti virusa, svakodnevno se brinemo za svoje zdravlje, duljinu trajanja pandemije i na kraju kakva će nam biti budućnost. Preopterećenost informacijama, razne glasine i dezinformacije mogu nas dovesti do osjećaja gubitka kontrole u kojem ne znamo što nam je činiti. Pri neuobičajenim pojavama i krizama suvremenog društva normalno je dana osjetiti stres, tjeskobu, strah, tugu i usamljenost. Međutim, poremećaji mentalnog zdravlja, uključujući anksioznost i depresiju, mogu se pogoršati. Posebno je uočen negativan utjecaj pandemije na mlade. Uvođenje online nastave, ograničenja sportskih i kulturnih aktivnosti, socijalna distanca i prekid društvene participacije bitno su poremetili međuljudske odnose i pridonijeli narušavanju mentalnog zdravlja mlađe populacije.

Zbog svega toga važno je naučiti na koji način si možemo samostalno pomoći, kako ojačati psihološku otpornost kako bi se mogli nositi sa svakodnevicom koja je pred nama.  U Glazbenoj školi u Požegi tijekom mjeseca svibnja i rujna, održane su dvije radionice na temu očuvanja mentalnog zdravlja u doba pandemije korona virusa koje su provedene s učenicima 3. razreda srednje škole. Radionice je vodila Ana Helena Galić, mag. psych., suradnica iz Kutjevačke udruge mladih

Radionice su održane u okviru projekta “Infokaz” koji se provodi uz financiranje Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

 

Dosadašnji partneri i donatori:
Oppidum podržava i promiče rad sljedećih organizacija:
  • Stjepana Radića 3

    HR – 34000 Požega

    Hrvatska – Croatia

    +385 (0)34 410 157

    info@oppidum.hr

    www.oppidum.hr