Hrvatska volontira 2022.

Povodom manifestacije Hrvatska volontira Udruga Oppidum i Kulturni Centar Požega u suradnji s Odredom izviđača Požega organizirali su 2 aktivnosti:

U četvrtak 12. svibnja u prostorijama Info centra za mlade Oppidum održana je radionica na temu volonterstva za mlađu skupinu izviđača. Zabavna interaktivna radionica potaknula je mlade da formiraju pozitivan stav o volonterstvu i osvijestila ih kako kroz brojne aktivnosti u kojima sudjeluju u svojim obrazovnim institucijama i organizacijama već i sami doprinose boljitku zajednice i zaslužuju titulu volontera.

Nastavno na radionicu u subotu je provedena eko akcija čišćenja gradskog šetališta “Stari grad” na koju su bili  pozvani svi građani. Akciju su podržale volonterke Ekonomske škole Požega i voditeljica njihovog volonterskog kluba, a glavni akteri su opet bili izviđači i njihovi voditelji. Za vrijeme čišćenja, za najmlađe je provedena radionica kreativnog recikliranja koju je osmislila naša volonterka Ivana Kuna Raguž. Djeca su kroz kviz pitanja učila kako razvrstavati otpad te kako otpadne materijale mogu ponovno upotrijebiti u igri i od njih stvoriti zanimljive kreacije. Kao produkt radionice nastale su maštovite hranilice za ptice napravljene od odbačene TetraPak ambalaže.

Za okrjepu volontera na kraju akcije zaslužna je izvrsna Rokiz pizza  🥗
Hvala svima na odazivu i angažmanu 🤗
Hrvatska volontira! Požega volontira!
#volunteer4society #volunteer4planet
#mladi #klimatskepromjene #društvenekrize
#dobroještostetu #hvalaštostetu
Dosadašnji partneri i donatori:
Oppidum podržava i promiče rad sljedećih organizacija:
  • Stjepana Radića 3

    HR – 34000 Požega

    Hrvatska – Croatia

    +385 (0)34 410 157

    info@oppidum.hr

    www.oppidum.hr