Hrvatska volontira 2021.

Nacionalna kampanja Hrvatska volontira održana je od 29.09. do 02.10.2021. i to već jedanaestu godinu za redom. Udruga Oppidum već sedam godina organizacijom volonterskih aktivnosti kontinuirano podržava manifestaciju.

U periodu od 28.09.2021. do 01.10.2021., proveli smo niz interaktivnih prezentacija na temu kriznog volontiranja vrijednosti volontiranja za jačanje zajednice, koje smo predstavili volonterima školskih volonterskih klubova lokalnih srednjih i osnovnih škola, te suradničkih OCD-a.

Predstavljen je program Hrvatska volontira, način prijave organizatora i rezultati prijašnjih manifestacija.

Volonterski tjedan smo započeli radionicom na temu kriznog volontiranja kroz koju smo se družili s volonterima Volonterskog kluba Ekonomska Škola Požega.

Kao uvod u aktivnost koju provode s MI- udrugom roditelja djece i osoba s poteškoćama u razvoju, volonterkama Volontersko kreativnog kluba Obrtničke Škole Požega- KAP prezentiran je koncept inkluzivnog volontiranja.

Mlade volonterske snage Osnovne škole “Mladost” Jakšić kroz jednosatnu radionicu usvojile su osnove volontiranja i osvijestile se koliko aktivnosti koje provode u okviru škole imaju značaja i za širu zajednicu.

U Kutjevu smo s volonterima Kutjevačke udruge mladih analizirali koncept kriznog volontiranja, razmijenili iskustva s terena i pozabavili se organizacijskim izazovima koje ovaj tip volontiranja donosi.

Imali smo čast družiti se s ukupno 39 mladih volontera koji su najbolji primjer kako se temelji solidarnosti i društvene odgovornosti grade još u školskim klupama.

Dosadašnji partneri i donatori:
Oppidum podržava i promiče rad sljedećih organizacija:
  • Stjepana Radića 3

    HR – 34000 Požega

    Hrvatska – Croatia

    +385 (0)34 410 157

    info@oppidum.hr

    www.oppidum.hr