“Pokreni se! Volontiraj!”

Udruga Oppidum je u razdoblju od 01.08.2017. do 31.07.2018. provodila projekt “Pokreni se! Volontiraj!” kojega je u iznosu od 90.000 kn u potpunosti financiralo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u okviru Poziva za prijavu jednogodišnjih projekata lokalnih volonterskih centara u 2017. godini. Uz nositelja projekta, Udrugu Oppidum, partneri su udruga Zvono iz Belišća, Požeško – slavonska županija i Grad Požega.

Opći cilj projekta je povećati broj mladih uključenih u volonterske aktivnosti na području Požeško – slavonske županije.

Aktivnosti i rezultati:

  1. Provedeno je istraživanje u obliku upitnika u kojem se specificirao profil volontera koji su potrebni pojedinim
    organizacijama te vremensko trajanje volonterskog rada. Upitnik je ispunilo 20 organizacija.
  2. Pod vodstvom Volonterskog centra Osijek održana je edukacija „Uvod u Menadžment volontera“ namijenjena zaposlenicima i članovima organizacija civilnog društva i javnih ustanova, na kojoj je sudjelovalo 8 OCD-a s 11 predstavnika.
  3. Održano 13 radionica “Biti volonter” s učenicima srednjih škola na kojima je sudjelovalo 313 učenika i 10 profesora i drugih školskih djelatnika. 276 učenika ispunilo upitnike o željama i mogućnostima volontiranja. Zainteresirani za volontiranje upisali svoje podatke kako bi ih se kontaktiralo kad se pokaže potreba za volonterima iz područja za koja su se izjasnili da ih zanimaju.
  4. Organizirane dvije volonterske akcije na kojima su prisustvovala 23 volontera. Obje su akcije bile usklađene s manifestacijom “Hrvatska volontira”.
  5. Obilježen Međunarodni dan volontera organizacijom prigodnog štanda s materijalima koji promiču volonterstvo.
  6. Kreirana je web stranica VC Oppidum, na kojoj su vidljive aktivnosti volonterskog centra.
Dosadašnji partneri i donatori:
Oppidum podržava i promiče rad sljedećih organizacija:
  • Stjepana Radića 3

    HR – 34000 Požega

    Hrvatska – Croatia

    +385 (0)34 410 157

    info@oppidum.hr

    www.oppidum.hr